Flammebehandling

Karton – Papir – Plast

Flammebehandling af en materialebane anvendes primært i to forskellige scenarier:
1. “Flamme-forbehandling” af karton der har til formål at forbedre vedhæftning mellem den ekstruderede plast og karton. Anvendes ofte til Liquid packaging mælk-, juicekarton m.m.

2. “Flamme-efterbehandling” af laminater eller filmsubstrater ligeledes med formål at øge overflade spændingen og dermed forbedre vedhæftning af trykfarve eller lign.

Vores teknologi er markedsførende inden for flammebehandling. Produkterne er innovative og har egenskaber, som er designet i vores in-house udviklings afdeling. Egenskaber, som nu giver øget produktivitet og effektivitet hos en global kreds af kunder

Hvorfor?

For at forbedre vedhæftningsevne, hastighed i produktionen, integritet og levetid.

Hvordan?

Flammen ændrer overfladeegenskaberne på det givne materiale, så det bliver mere modtagelig over for belægning/ laminering / trykning. Gennem fint udviklet teknologi optimerer og stabiliserer vi flammens betingelser for at bevare repetitive resultater på substratet.

Hvor?

Ved ekstruderingsbelægningslinjer, Tryk presser, filmbelægningslinjer, lamineringsmaskiner.

Flammeteknologi

Vores flammebehandlingssystemer består typisk af:

Et forbrændingskabinet til at skabe og levere en luft-/brændstofsblanding til flammebehandlingsbrænderne.

Procesoptimering og sikkerhed er de to centrale mål (f.eks. at opfylde europæiske sikkerhedsstandarder for udformningen af industriel forbrændingsudstyr).

Det unikke ved flammebehandlingssystemet er vores metode for flammekontrol. Dette sker ved hjælp af en Oxygen Analyzer, som vurder og regulerer flammen i forbrændingskabinettet. Teknikken muliggør automatisk styring af flammen selv om der måtte være mindre ændringer i gasforsyningsenergien, hvad der ofte er. Med Oxygen Analyzer’en optimeres flammen til at give det bedste klæberesultat og  det mest effektive gasforbrug

Formålet med flammebehandlingskabinettet er at opretholde de relevante procesparametre, da dette sikrer en ensartet og repititv flammebehandling, og i sidste ende en konsistent vedhæftning til hele substratoverfladen i processen.

Flammeteknologiens anvendelsesområder

Flammeprofil

Flammens form

Flammeenergi

Flammens størrelse

Flammekonsistens

Luft-/gasforholdet ved hjælp af oxygen analyser.

Automatisk brændpositionering

Flammepositionering i forhold til banen.

Automatisk Deckling

Bredden af ​​flammen i forhold til banebredde.

Sammen med vores leverandører har vi specialiseret os i design og fremstilling af flammebehandlingssystemer.

Kontakt ScanTeco for yderligere information
Mail. scanteco@scanteco.dk 

Besøg: Aerogen